вівторок, 8 грудня 2015 р.

Toп-10 Найнезвичайніші місця на землі


10. Шоколадні пагорби, Філіппіни  
Більш 1770 пагорбів конусоподібної форми з ідеальними обрисами розташувалися в регіоні Центральні вісайя на Філіппінах, а якщо говорити точніше в Бохоля. Спостерігати ці шоколадні трюфелі можна тільки в сухий сезон, адже в сезон дощів вони міняють свій колір. Про природу незвичайних конусів вчені побудували вже не одну теорію, але так і не знайшли однозначної відповіді. Пагорби формують Третю Національну геологічну пам'ятку на Філіппінах і включені в національний парк Сотні островів і вулкану Таал, до слова, самого маленького діючого вулкану на землі. Десяте місце, в топ 10, незвичайні місця на землі.


9. Валуни Моєраки, Нова Зеландія .
Розкидані по всьому пляжу Коєко у Новій Зеландії ці валуни приваблюють туристів з усього світу. Валуни Моєраки - це великі кальцитові відкладення з домішкою кварцу і чорних доломітів. Валуни утворилися в морській колисці більше 65 мільйонів років тому, а значить, застали динозаврів за життя. .



 
 8. Ворота в Пекло, Туркменістан
На восьмому місці в Toп-10 Незвичайні місця на землі, ворота в пекло. Встановлено, що Туркменістан посідає п'яте місце в світі за запасами природного газу. У травні 2011 року в Туркменістані було виявлено третє за величиною родовище газу, в Південному Юлотені. Воно займає площу розміром 1500 квадратних миль. Газовий кратор Дарваза, так само відомий, як Ворота в Пекло, горить не перестаючи з 1971 року. Того року кілька геологів, які вели дослідження і пошуки природного газу виявили величезний кратор, заповнений отруйним газом і вирішили підпалити його, щоб той згорів. тим самим вони сподівалися уникнути випадків отруєння. На жаль, запаси газу продовжують горіти і донині. Вчені не можуть припустити, скільки газу вже згоріло і скільки ще згорить.

 
7. Пустеля шпилів, Австралія .
Загадкова пустеля Шпилів розміщенна в Національному парку Намбунг в Австралії. Буквально тисячі кам'яних багнетів наче ростуть з піску пустелі і досягають у висоту чотирьох метрів


6. Кам'яний ліс, Китай
Південний Карстовий регіон в Китаї займає площу більше 500 000 квадратних кілометрів. Карстовий рельєф можна умовно поділити на три провінції: Гуангсі, Юнан і Гіжуо. Кам'яний ліс Найгу і село Сугею знаходяться під захистом ЮНЕСКО з 2007 року. Це чудо природи є одним з найбільш наочних прикладів тропічних і субтропічних карстових ландшафтів, зі змінними висотами і колірним спектром. Карст - нагір'я, складене головним чином з тріасових і крейдяних вапняків.

5. Національний парк Гореме, Туреччина
На п'ятій позиції в тoп-10 Незвичайні місця на землі, головне туристичне місце Турецької Каппадокії - Національний парк Гореме, розміщенний в селі Гореме. Парк повністю сформований під впливом ерозії гірських порід і складається з вулканічного туфу. Частина парку включає святилища в скелі, які зберегли унікальні свідчення Візантійського мистецтва, стародавні наскельні малюнки і печерні села трогладітів. Тут виявлено сліди перебування людини, що датуються 4 століттям.  

4.Ріо Тінто, Іспанія
Іспанська річка тече від гір Сієра Морена до Кадісської затоки на відстань 58 миль проходить через найбільше в світі родовище піриту (Пірит - мінерал, сульфід заліза). Потойбічний пейзаж є результатом 5000 років гірській активності. Вчені стверджують, що Ріо Тінто є самою забрудненою річкою на планеті з дуже низьким рівнем pH і високим вмістом важких металів. Річка зіграла ключову роль в історії, адже вона відкрила бронзовий і Мідний вік.


3. Вулкан Даллол в Ефіопії
Найгарячіше жиле місце на землі знаходиться тут. Середня температура в Ефіопії 34 градуси тепла, в той час, як в районі Данако, де розташований вулкан Даллол, вона досягає 46 градусів. Даллол - найнижчий вулкан на землі, його висота становить 48 метрів нижче рівня моря. Постепокаліптичний пейзаж створюють червоні, зелені, жовті та білі відкладення солей, гарячі мінеральні джерела і гейзери. Сольовий розчин забарвлює склад сірки і різні реакції окислення.
  

2. Каньйон Антилопи, США .
Аризона - батьківщина багатьох природних чудес: Гранд Каньйон, Каньйон Антилопи, Хвиля, Скам'янілі ліси - найбільш відвідувані і фотографовані природні монументи. Якщо перекласти дослівно назва каньйону Антилопи з мови Навахо, то вийде «місце, де вода біжить крізь скелі», створюючи спіралі кам'яних арок. .
.

1. Острова Сокотра, Ємен
Перше місце в топ 10, незвичайні місця на землі, займає Острів Сокотра. Ні, це зовсім не інша планета і не кадр з фільму. Це маленький архіпелаг в Індійському океані, який схожий на місце проживання інопланетян. Архіпелаг Сокотра складається з чотирьох островів і двох скелястих острівців світового значення. Острови знаходяться під захистом ЮНЕСКО і не дарма. 37% рослин (а саме 825 видів), 90% рептилій, 95% равликів, що мешкають на островах, більше ніде в світі не зустрічаються. Це самі самодостатні та унікальні острови на Землі.






Немає коментарів:

Дописати коментар